Taaie tegenstander voor Kirsten op tweede dag Australian Open

Maandag is in Melbourne (Australië) het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open, van start gegaan. Kirsten (WTA-70) wacht meteen een zware opdracht in haar openingsronde. Komende nacht moet ze het opnemen tegen het Britse toptalent én negende reekshoofd Johanna Konta (WTA-9).

Konta, die tot 2012 onder de Australische vlag speelde, wordt gecoacht door de Belg Wim Fissette en is in topvorm. Zo veroverde ze afgelopen weekend de titel op het WTA-toernooi in Sydney en haalde ze vorig jaar de halve finale op de Australian Open, waarin ze toen verloor van Angelique Kerber (WTA-1).

In hun onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 in het voordeel van Konta, Flipper kon de laatste ontmoeting echter winnen in september vorig jaar.

Dubbelspel

Partner van Kirsten (WTA D-79) in het dubbelspel is de Italiaanse Sara Errani (WTA D-44). Errani is de voormalige nummer één in het dubbelspel en won de Australian Open al twee keer (2013 en 2014). Tegenstanders in de eerste ronde zijn Daria Gavrilova (WTA D-86) en Daria Kasatinka (WTA D-46). Bij winst volgen waarschijnlijk de tweede reekshoofden Bethanie Mattek-Sands (WTA D-1) en Lucie Safarova (WTA D-8). Vorig jaar haalde Kirsten nog de derde ronde Down Under.